PIŠKOTKI

Kaj so piškotki

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletišču, da si zapomni nastavitve, ki jih za ogled našega spletišča določite na spletni strani, npr. jezik, velikost črk in druge nastavitve, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastavljati. Na ta način si spletišča lahko zapomnijo vaše nastavitve (vaše preference), informacijo, da ste v anketi spletišča že glasovali, ali le dejstvo, da ste v spletišče že prijavljeni.

Nekateri piškotki so za delovanje spletišča nujni (npr. piškotek o prijavi, piškotek o vsebini vaše nakupovalne košarice), nekateri so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje (npr. shranjevanje uporabnikovih nastavitev in preferenc), nekateri pa se uporabljajo tudi za spremljanje obiskov na spletišču, kar njegovemu upravljavcu pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Nekateri piškotki omogočajo sledenje uporabnikom tudi čez več spletnih mest.

Katere piškotke uporablja spletna trgovina www.lesenaura.si

Spletna trgovina www.lesenaura.si uporablja piškotke za delovanje spletišča, za boljšo uporabniško izkušnjo in piškotke za analizo obiskov svoje spletne strani. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so t. i. sejni piškotki in trajajo samo, dokler ne zaprete brskalnika drugi piškotki pa so trajni in ostanejo v računalniku dalj časa. Podatki se ne zbirajo na način, ki bi omogočal identifikacijo posameznih obiskovalcev spletišča.

Upravljanje piškotkov

Piškotki, ki jih uporablja spletna stran spletna trgovina www.lesenaura.si, se vam na računalnik oz. mobilno napravo naložijo le, če izberete možnost »Strinjam se«. Če izberete to možnost, se na vašem računalniku namestijo vsi piškotki, ki so potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Če izberete nasprotno možnost (»Se ne strinjam«), se vam piškotki ne bodo naložili in vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale (video, prikaz infografik …) in vaš obisk se ne bo beležil.

Večina spletnih brskalnikov sprejme piškotke samodejno. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov v brskalniku lahko tudi popolnoma preprečite za vse spletne strani, ki jih boste obiskali. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku:

Vaše nastavitve piškotkov

Svojo odločitev o piškotkih na spletni trgovini www.lesenaura.si lahko kadarkoli spremenite.

Več informacij o piškotkih

Za več informacij o piškotkih, njihovem vplivu na vas in vaše brskanje po spletu, priporočamo ogled odgovorov na pogosta vprašanja Informacijskega pooblaščenca – KLIKNITE TUKAJ ZA OGLED

Piškoti, ki jih uporabljamo

Nujni piškotki – so nujno potrebni za normalno delovanje spletne strani. Piškotki trajajo le do konca seje in zaprtja brskalnika.

Funkcionalni piškotki – zagotavljajo funkcionalnost in omogočajo, da so naše storitve bolj priročne. Npr. vaše ime in e-pošto si zapomnijo, da vam ob naslednjem obisku ne bo potrebno ponovno vnesti podatkov npr. v kontaktni obrazec.

Piškotki Analytics – piškotki nam omogočajo spremljanje statistike obiska spletne trgovine, kar nam omogoči, da izboljšujemo in posodabljamo vsebine in vam omogočimo boljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotki za oglaševanje – piškotki zagotavljajo oglase, ki so za vas in vaše interese pomembni. Omogočajo, da ne pozabite, da ste obiskali naše spletno mesto.

 

MENI