Lesene ure in 7 razlogov zakaj jo imeti

 

Zakaj nositi lesene ure?

 

Odgovor se skriva v raznolikih možnostih, ki jih lahko najde stilsko naravnana oseba; lahko gre za edinstvenost, trajnost, lahkost, različne odtenke in sloge ter druge različne razloge… Če se še ne počutite dovolj motivirane, lahko nadaljujte z branjem bloga- na koncu boste sigurno našli ustrezno rešitev, zakaj nositi lesene ure. Visok delež kreativnosti je mogoče pokazati v katerem koli izdelku, pri katerem je les primarna sestavina. V lesenih izdelkih je nekaj posebnega in ekscentričnega. Pritegnejo lahko pozornost na tisoče ljudi naenkrat, obenem pa se z lahkoto ločijo od drugih podobnih izdelkov. Ko govorimo o modni industriji lahko ugotovimo, da je svoj trend preusmerila na že skoraj pozabljene lesene predmete, zapestnice, sončna očala, torbice, ure….

 

 

Edinstvenoste vsake lesene ure

Glede na način izdelave lesenih ur ni niti 0,1% možnosti, da bi bili dve uri enaki. Narava namreč deluje na čudovit način – les je glavno orodje narave, v njem je nešteto spremenljivk. Oblika, barva, tekstura, globina prepletenih obročev in rez lesa bodo pri vsakem kosu lesa popolnoma drugačni, zato bo vaš končni izdelek popolnoma unikaten.

 Oblikovalci velikokrat ustvarjajo kontrastne modele z uporabo različnih sort lesa, kar prispeva k edinstvenosti lesene ure.

Lahkotnost nošenja lesene ure

Vsak lahko pohvali vaš življenjski slog le, če ste z njim združljivi. Preprosteje povedano, lesena ura, ki jo boste kupili, naj bo dovolj lahka, da postane združljiva z vašo osebnostjo. Običajne ure nimajo te posebne funkcije, ker niso narejene iz lesa. Les je v svojem naravnem vidiku lahek material, zato lesene ure skoraj ne čutite na zapestju.

Lesene ure kot darila

Če ste zaskrbljeni glede odločitve darila za rojstni dan svojim najbližjim ali kot darilo za obletnico, bi morale biti lesene ure vaša najboljša izbira. Lahko jih podarite ob tradicionalnih praznikih, kot sta Božič in Novo leto. Lesene ure predstavljajo odlično idejo za obdarovanje, saj so edinstvene in izdelane z največjo skrbnostjo, njihovega sijajnega videza in estetske naravne lepote lesa pa ni mogoče prezreti.

Lesene ure so okolju prijazne

 

Ne gre zanemariti dejstva, da so te lesene ure sestavljene iz recikliranega lesa, ki je ustrezno obdelan in ponovno uporabljen pri izdelavi naših lesenih ur. Proizvodnja  ur ni okolju škodljiva. Zakaj? Neverjetno dejstvo, ki dodaja uram dodatno vrednost  je, da prvotnega izvora materiala ni mogoče natančno določiti – z enostavnejšimi besedami: ne moremo vedeti, od kod je prišel les za njihovo izdelavo. Lahko gre za kup vžigalic, star hlev ali kmečko hišo, ki je bila podrta zaradi izgradnje nečesa drugega ali pa  preprost ukrivljen blok lesa, ki ni nikjer našel svojega mesta. To je tisto, kar da našim uram poseben pečat.

Večnost lesene ure

Obstaja še ena pomembna lastnost lesenih ur- to je njihova večnost. Če dobro razmislite, bo običajna ura sčasoma postala pomanjkljiva, njena kakovost se bo poslabšala in s časom bo izgubljena vsa njena milina. Pri lesenih urah je ravno obratno. Z nošenjem in starostjo se bo les izboljševal in lesenih urah se bodo začeli pojavljati novi vzorci olepševanja.

Spoštovanje tradicije

 

Poleg široke uporabe lesa v modni industriji imajo leseni modni dodatki tudi zanimivo zgodovino. V zahodnem delu sveta je dolgoletna tradicija, da se mora ob peti obletnici podariti predmet, sestavljen iz lesa. Tako lahko lesene ure podarite svoji ženi ali možu ob obletnici in s tem pokažete vašo razvijajočo se ljubezen in naklonjenost.

Poleg tega obstajajo še drugi številni razlogi, da ta luksuzni predmet dodate med svoje modne dodatke. Na voljo je mnogo vrst različnih stajlingov iz različnih vrst lesa. Posebnost v naši ponudbi so kontrastni pari ur: del para tako lahko podarite svoji najdražji osebi, del pa zadržite zase.

Potrebujete leseno uro?  Seveda jo.

 

Če se zdaj počutite dovolj motivirani, da sami preizkusite leseno uro, pobrskajte po naši spletni strani. Želimo  vam  zagotoviti najboljše zasnove in najnovejše trende pri izdelavi lesenih ur za vas. Ekscentrična kakovost, estetske veščine obdelave lesa in veličastna lesna tekstura ure pravzaprav popestrijo vse, kar je povezano s tem modnim dodatkom. Če jo želite kupiti, lahko pobrskate po raznovrstnih modelih, ki so na voljo na naši spletni strani in izberete model ure, ki vam ustreza.

MENI